Uppsnappat på NDC 2013

2013-06-18   Oscar Jacobsson   ndcoslo oauth openid

Nyss hemkommen från Oslo känner jag att det kan vara läge att sammanfatta vad vi lärt oss:

  • Microsoft lanserade produktionsversionen av deras JSON Web Token Handler for .NET 4.5.
  • Thinktecture lanserade version 3 av deras IdentityModel-projekt, som uppdaterats för att använda Microsofts nya JWT Handler. Denna version tar även bort stödet för Simple Web Tokens. Dessa har alltså ersatts rakt av med JSON Web Tokens.
  • Thinktecture lanserade även deras nya AuthorizationServer-projekt som implementerar de fyra OAuth2-flödena, och som är avsedd att användas tillsammans med en befintlig Identity Provider / Secure Token Service som deras IdentityService-projekt.
  • OpenID Connect Working Group lanserade andra utgåvan av OpenID Connect Implementers Drafts. De befinner sig fortfarande på utkaststadiet i huvudsak beroende på att vi väntar på slutgiltiga utgåvor av beroenden som JWT och JOSE (Javascript Object Signing and Encryption).

Till slut kommer här även presentationerna från några av de föredrag vi gick på:

Konferensens agenda finns här, och jag gissar att de kommer att lägga upp videoinspelningar från föredragen inom en snar framtid.


Nästa inlägg ("E-legitimationsnämndens ekonomi") >>

Dela på:    
Oscar Jacobsson

Oscar har arbetat med elektronisk identifiering sedan 1995, och med e-legitimationer sedan 2002. 2010 grundade han Ayoy tillsammans med John Allberg.